BELASTINGVERHOGING OP GAS

De komende jaren zal de belasting op gas aanzienlijk verhoogd worden…….. Dit zal straks doorgevoerd worden voor particulieren en bedrijven. Verhoging van 20% op de gas belasting? Het zou zomaar kunnen……

Er is een belastingverhoging van ongeveer 75 procent nodig om particulieren, bedrijven en woningcorporaties zo ver te krijgen dat ze hun woning en bedrijfsgebouwen van het aardgas afkoppelen. Om de aanschaf van elektrische warmtepompen financieel aantrekkelijk te maken, moet de belasting op stroom juist met meer dan 50% omlaag.

Volgens de Volkskrant wordt dit plan vrijwel zeker opgenomen in het Klimaatakkoord, zo zeggen deelnemers aan de klimaattafel van Diederik Samsom tegen de krant. Het Klimaatakkoord moet ervoor zorgen dat de Nederlandse uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 49 procent gedaald is.Kleinverbruikers betalen sinds de invoering van de energiebelasting 26 cent per kubieke meter aardgas en 10,5 cent voor elk kilowattuur stroom. In het voorstel van Samsom gaat de gasbelasting de komende jaren met 20 cent omhoog en de stroomheffing met 6,5 cent omlaag. Volledige artikel Lees meer ( bronvermelding nu.nl 26 -6-2018)

..